Categorieën
Diversen Ondoorzichtig glas

Zilverglas

Ik zie regelmatig via internet zilverglas voorbij komen. Glas dat schittert als zilver maar het niet is. Het wordt daarom ook wel armeluiszilver genoemd. De prijzen die daarbij horen zijn ook niet echt mis. Maar toen ik dit bokaaltje vond bij de kringloop was ik er dan ook superblij mee. Het heeft alles in zich om armeluiszilver te zijn. Maar ik ben er nog niet achter of dit een replica is of niet. Ik heb het Anna Laméris laten zien tijdens de opnames van tussen kunst en kitsch, maar ook zij kon mij daar geen uitsluitsel over geven. Het ziet er te nieuw en te mooi uit om al echt antiek te zijn.

Ik sta open voor wie mij meer kan vertellen over de geschiedenis van dit glas… zolang ik het niet weet gebruik ik het gewoon als voorbeeld voor armeluiszilver…

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s