Categorieën
Parfum

Parfum 2

Dit is ook zo’n flesje waarbij ik getwijfeld heb of ik het zou meenemen van de kringloop. Het is nogal gehavend aan de bovenrand. Maar de zwarte glazen stop vond ik mooi en het gemarmerde glas sprak me ook wel aan. Maar ook weer het meest werd ik ‘aangesproken’ door de onderkant.

De onderkant is beplakt met een oud etiketje, waar de laatste letters nog van te lezen zijn LDOOT. Het kan dan ook niet anders zijn dat dit flesje is gebruikt voor het vullen met eau de cologne van het merk Boldoot.

Boldoot is de naam van een in 1789 gestart familiebedrijf in Amsterdam, het werd op 15 mei 1899 omgezet in de N.V. Eau de Colognefabriek voorheen J.C. Boldoot. Maar de merknaam Boldoot is nooit verdwenen.

Vroeger zat bij de drogisterijen Boldoot odeklonje in een grote fles op de toonbank waarmee kleine flesjes gevuld konden worden. Ik heb het vermoeden dat mijn parfumflesje op die manier ook gevuld is geweest met de eau de cologne van Boldoot en dat de drogist er toen zo’n etiketje op geplakt heeft.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s