Categorieën
Parfum

Parfum

Wanneer je dit parfumflesje ziet, zou je meteen denken, niets bijzonders…in de glasbak ermee. Maar toch werd ik erdoor ‘aangesproken’ in de kringloopwinkel. De letter W sprak me allereerst aan. Zou het iets met Wilhelmina te maken hebben…een koninklijke fles. Tenslotte heb ik ook koninklijk glas in mijn verzameling. Maar dat was het toch niet. De onderkant van het flesje deed me besluiten om het te kopen.

Het onderschrift wat is meegeperst luidt: FRENCH BOTTLE R. LALIQUE

Het is dus een flesje ontworpen door R. Lalique en de W staat voor het parfummerk Worth. De Lalique familie is bekend om de ontwerpen van René Lalique. Ontwerpen die vooral veel gestileerde motieven van bloemen kent en ook vrouwenfiguren komen vaak in de ontwerpen voor. Een echte oude Lalique is duizenden euro’s waard. Daar zal dit flesje bij lange na niet uitkomen. Maar toch. Ik kan wel zeggen dat ik een echte Lalique in mijn glascollectie heb.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het moois dat ooit ontworpen is door René Lalique dan is een bezoek aan het Lalique museum in Doesburg een aanrader. Daar staan prachtige vazen en andere voorwerpen van de ontwerper tentoongesteld. Geen groot museum maar toch de moeite waard om te bezoeken en tegenwoordig kan men er ook terecht met de museumjaarkaart.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Parfum”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s