Categorieën
Glasfiguren

Vogels

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari wordt de Nationale tuinvogeltelling gehouden. Een initiatief van Vogelbescherming Nederland en Sovon vogelonderzoek Nederland. . Als echtgenoot van een vogelaar mag dit mij natuurlijk ook niet ontgaan. Een ieder die het leuk vindt om mee te doen kan het. Gewoon een half uurtje in een lekkere stoel voor het raam gaan zitten en kijken welke vogels er in je tuin of op het balkon te zien zijn. Het gaat erom op te schrijven per soort hoeveel je er tegelijk hebt gezien in dat half uurtje. Er staat een leuk instructiefilmpje op internet die het heel duidelijk uitlegt.

Maar van de tuinvogels ga ik naar de binnenvogels en wel van glas. Inmiddels heb ik verschillende soorten. Bij de blog’s over ondoorzichtig glas zijn al verschillende vogels voorbij gekomen. Bovenstaande zwaan van opaline is er ook één van. Echt een oudje.

In mijn vensterbank in de keuken staan ook meerdere vogels te kijk.

En dan zijn er nog de vogels die voor het raam hangen. Wie kent ze niet. De jaren ’60 raamhangers uit Scandinavië.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s