Categorieën
Ondoorzichtig glas Opaline Zeepdozen

Ondoorzichtig glas 5

Even voortborduren op mijn blog van gisteren. Toen ik alleen het malachiet glas liet zien ontworpen door Curt Schlevogt. Maar er is meer door hem ontworpen en dat werd niet alleen uitgebracht in malachiet glas maar ook in andere kleuren. Zoals ook heel mooi op bovenstaande foto is te zien met de glazen doosjes met het motief van een chrysant op de deksel. Ooit kocht ik de doorzichtige variant in een kringloopwinkel. Ik vond het een vreemde combinatie het bakje met de deksel. De figuren in het bakje vertonen geen overeenkomst met de deksel. Maar omdat ik het toen nog nooit eerder had gezien heb ik het toch gekocht . Later vond ik eenzelfde doosje in opalineglas het begin van de verzameling was geboren.

Ook dit is een ontwerp van Curt Schlevogt, genaamd nudes.

Ook heb ik een verzameling zeepdozen die voor Boldoot (het Nederlandse eau de cologne merk) zijn gemaakt. Het meest bijzonder zijn de paarse en rood/oranje doos, deze zijn vrij zeldzaam. Daarnaast heb ik ooit een malachiet groene zeepdoos gezien op een rommelmarkt tijdens een fietsvakantie in Duitsland. De verkoopster vroeg 35 euro dat vond ik op dat moment boven mijn budget. Maar achteraf gezien had ik ook die doos moeten kopen. Ik heb die daarna nooit meer gezien. Maar zo gaat dat met verzamelen, er is altijd een grens aan het budget.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “Ondoorzichtig glas 5”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s