Categorieën
Ondoorzichtig glas Opaline Parfum

Ondoorzichtig glas 6

Ooit kocht ik deze twee opaline flesjes met blauwe opdruk. Ze deden me vooral denken aan een stopfles dat ik als kind gekregen had. Ook opaline glas met blauwe opdruk. Schijnbaar is dat een mooie combinatie omdat het wel vaker is gebruikt op opaline glas.

Zoals op bovenstaande foto ook te zien is. de grote witte potten met opdruk zijn allemaal tabakspotten van het sigarenmerk Willem II. Er hebben heel wat sigaren ingezeten, die zullen allemaal in rook zijn opgegaan. Op de bovenste plank in het midden staan twee mosterd potjes met blauwe opdruk. Velen kennen die ook nog wel van vroeger. Dan zijn er op de onderste plank potten te zien met gekleurde deksels, de deksel heeft dezelfde kleur als de opdruk van de pot. Ik meen me te herinneren dat in de potten oploskoffie heeft gezeten. In de potten zit mijn knopenverzameling. Een andere tic van mij. Ik kan het niet laten om oude knopen op te kopen (eigenlijk alleen voor de glazen knopen die ertussen zitten). Maar tussen knopen zijn ook vaak andere dingen te vinden. Zo zat er keer een zilveren vingerhoed in een knopendoos die ik kocht. En ook een keer een antiek blikken monsterblikje van cacao. De zilveren vingerhoed ligt nu in een naaidoos tussen ander oude naaigerei. Maar het blikje heb ik via Marktplaats verkocht aan een verzamelaar voor een leuk bedrag. Hij blij en ik blij. Hij had een uniek exemplaar en ik weer een bedrag waar ik mooi glaswerk van kon kopen.

Van bovenstaande potjes weet ik de herkomst niet, maar ze zijn gemaakt met en zonder voorstelling.

Hier nog zicht op mijn kastje met Avon flesjes. Ook Avon gebruikte op een setje delfts blauwe bloemen als motief.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s