Categorieën
Opaline Parfum

Ondoorzichtig glas 3

Opaline glas uit Italië

Eerst even een mooie foto posten van een set opaline glas uit Italië. Dit staat te pronken op mijn kaptafel en elke ochtend geniet ik ervan. Omdat ik het zo mooi vind heb ik er postzegels van laten maken. Dus het kan maar zo zijn dat iemand ooit een brief of kaart van ons krijgt wat gesierd is met een postzegel met glaswerk. Maar dat even terzijde.

Bovenstaande set is een parfumstel. Parfummerken gebruiken ook vaak prachtige flessen van glas om hun parfum in te verkopen. Dergelijke flessen en flesjes zijn al prachtige objecten op zichzelf. Ook heb een bescheiden aantal parfumflesjes. Maar het moet wel een beetje bijzonder zijn wil ik het aanschaffen. Omdat ik zelf nooit parfum of eau de toilette gebruik (in mijn schoonfamilie wekken geuren allergische reacties op). Heb ik weinig hedendaagse parfumflessen in mijn verzameling. Dus bij deze wel de vraag, mocht iemand een mooie lege parfumfles hebben die te goed is voor de glasbak, dan zou ik deze graag willen hebben voor de aanvulling van mijn parfumflessen verzameling. Dat mag gerust een nieuwe zijn, maar met oudjes ben ik ook blij.

Maar er is wel een uitzondering die ik gemaakt heb. Dat is het Amerikaanse cosmetica merk Avon. Zij brachten vele soorten eau de toilette, badschuim en aanverwanten uit in de mooiste flessen. Het werd aan de ‘vrouw’ gebracht via de Avon party. In Nederland niet zo bekend. Ze hebben hele zware jaren doorgemaakt als cosmetica merk en hebben nu een nieuwe doorstart gemaakt en spelen ze met hun producten in op de huidige markt. Een grote webshop met cosmetica, sieraden en mode.

Maar mijn verzameling betreft vooral de oudere flessen en flesjes. Bestond mijn verzameling eerst alleen uit witte opaline flesjes, door de aankoop van grote verzameling ineens, heb ik ook andere kleuren en ook flessen van doorzichtig (gekleurd). De overeenkomst is wel dat het bijna allemaal figuren zijn.

De basisverzameling witte opaline flessen en potjes van Avon

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s