Diversen Flessen Glasfiguren Murano / Venetië Vazen

Bella Italia

De tentoonstelling Geur en Kleur ben ik nu aan het afbouwen en inmiddels met de nieuwe tentoonstelling Bella Italia aan het opbouwen. Deze week en volgende week zit het museum nog in een overgangsfase. Vanaf 15 november is in de tentoonstellingsruimte vooral Italiaans Glas te zien in Gerrie’s Glasmuseum. Ik blijf gewoon geopend op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagmiddag!

Italië staat bekend om zijn glasindustrie rond Venetië. Vooral het glas dat gemaakt is op het eiland Murano hoort bij de top van het Italiaanse glas. Ik heb wel een aantal stukken uit Murano, maar het meeste Italiaanse glas dat ik verzameld heb komt uit de regio van Empoli. Bovenstaande vazen zijn ook in die regio gemaakt. De glazen snoepjes die op de onderste foto staan komen uit Murano… maar tegenwoordig wordt in China veel glas nagemaakt… dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen dat het uit Murano komt. Maar als je van kleur houdt is het de moeite waard om ‘Bella Italia’ te bezoeken.