Categorieën
Diversen Glasfiguren

Scheepjes in flessen

Vandaag heb ik een vrije dag en deze heb ik vanochtend ingevuld met het bezoeken aan enkele kringloopwinkels in de omgeving. Natuurlijk op zoek naar glas…het kost wel even zoeken maar gelukkig was er nog iets te vinden. Een blauwe glazen koekjestrommel die inmiddels in het museum staat bij haar soortgenoten.

Ik ga ook altijd kijken of er op de boekenafdeling een boek te vinden is die relatie heeft met glas. Vanochtend kwam ik dan ook dit boekje tegen ‘Scheepjes in glas’ het geeft nauwkeurig weer hoe een scheepje te bouwen is dat in een fles past. Daarnaast ook een paar foto’s van flessen die ervoor te gebruiken zijn.

Het is een leuk gedateerd boekje maar nog prima te gebruiken voor een knutselaar…wie weet schuilt er in mij ook wel zo’n scheepjesbouwer???

Dat deed me wel denken aan het scheepje in de fles die ik een keer bij de kringloop kocht. Het geheel is van glas gemaakt, dat is dus voor een leek echt niet na te bouwen.

Zoals de stickers al laten zien is het gemaakt in Groot Brittanië door Mayflower Glass Sculptures. Ze hebben verschillende soorten schepen in de fles gemaakt. Deze van mij mist zijn houten houder waarop de naam van het schip vermeld stond. Maar het is toch wel een leuk object om even te laten zien.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Scheepjes in flessen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s