Categorieën
Museum

Museum in wording 2

Langzamerhand dooide de sneeuw weg en kon de vrachtwagen erdoor om de grote vitrinekasten te plaatsen. Een hele klus. Alleen op dit karretje staan al de legplanken voor alle kasten. Zo zwaar dat het bijna niet door de deur te duwen was door twee mannen…

En binnen moest deze klus ook nog helemaal geklaard worden.

Aan dit geraamte is goed te zien hoe de kasten uiteindelijk worden. Elke vitrinekast heeft een onderkast met plank voor opslag, daarnaast krijgt elk segment drie extra geharde dikke glasplaten. Een standaard glazen plaat kan al kilo’s veel dragen, maar mijn ervaring heeft geleerd dat glas heel zwaar is en voor de veiligheid heb ik gekozen voor wat dikkere. Het zou toch een ramp zijn als er een keer een glasplaat zou knappen. Elk segment is uitgerust met ledstrips zodat alles goed verlicht kan worden.

Tada..een complete vitrinekast… Deze past precies tussen de muren tegen de wand, alsof het op maat gemaakt is (maar het is ‘gewoon’ een standaard vitrinekast. Het museum heeft nog een kast van dezelfde maat en één die dubbel zo groot is… en nu komt misschien wel de grootste en mooiste klus…het uitzoeken en inpakken van de museumcollectie….tada

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

4 reacties op “Museum in wording 2”

In een woord PRACHTIG ! Jullie hebben het professioneel aangepakt dikke pluim ! En inderdaad , nu komt het leukste van alle werk en inspanning , het inrichten . Hoop dat het helemaal naar je zin wordt . En 1 april staat in mijn agenda ! Hoop wel dat corona geen roet in het eten gooit ! Heeeeeeeeeel veeeeeeeeeel succes !

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s