Categorieën
Geen categorie

Gelukkig Nieuwjaar

Ik wens iedereen die mij volgt een heel voorspoedig 2021 toe! Hopelijk raken we Corona kwijt en komen we weer aan mooie gewone dingen toe en gaan de musea weer open.

De verbouw van mijn glasmuseum vordert gestaag. Inmiddels heeft de schilder de klus geklaard en is alles mooi geschilderd. Het is nog even wachten tot de vloerverwarming met vloer wordt gelegd. Als dat erin zit kunnen de vitrinekasten eind januari / begin februari geplaatst worden.

Nu zit bijna al mijn glaswerk verpakt in dozen en kan ik niet veel meer op mijn blog laten zien. Wel heb ik tijdens het optuigen van de kerstboom foto’s gemaakt van alle oude glazen kerstversiering die ik heb. Maar was er in deze periode niet aan toegekomen om hiervan iets te plaatsen. Daarom nu nog maar enkele foto’s. Hopelijk staat er volgend jaar rond kerst een kerstboom in mijn museum vol met deze oude glazen versiering.

Glas is fascinerend en dat zijn glazen kerstballen, kerstkettingen en pieken ook. Zo mooi hoe het ooit gemaakt is. Tegenwoordig wordt er weer heel veel nieuw nagemaakt. Maar er zijn ook wel veel nieuwe glazen kerstornamenten die niet nagemaakt zijn maar de oorsprong hebben in wat in die tijd in de mode is. Ik probeer elk jaar ook wel iets moois nieuws bij te kopen, maar dit jaar met de lockdown en de meeste winkels dicht is er niet van gekomen. Wel vond ik nog bij de kringloop voordat deze dicht ging een step van Gablonzer glas.

Gablonzer glas werd veel gemaakt in de Bohemen tussen 1910- 1950. In kleine glasblazerijen of als huisvlijt voor extra inkomsten. Het bestaat uit zilverglas kralen, staafjes en soms ander materiaal.

Mijn mooiste Gablonzer kerstversiering is een kroonluchter. Supermooi gemaakt.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Gelukkig Nieuwjaar”

Weer net zo mooi als anders . Vooral die gablonzers , die step , was die aankoop bij de kringloop in
Groenlo ? Je ziet ze haast nooit ! Ik heb nog een glazen kerstplak voor je , als je hem wilt ! Het is niet oud , maar ik heb hem nu nog bij mijn kerstversiering staan, en staat leuk met een waxinelichtje erachter . Je mag het zo hebben als je het wat vindt . Ik zal een foto sturen op je facebookbericht , als het niks is mag je gerust weigeren . Jullie ook nog alle goeds voor 2021 , veel geluk en gezondheid toegewenst .

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s