Categorieën
Bloemen

Jaren ’70

Het heeft even geduurd voordat ik weer wat heb geplaatst. Behalve dat er gewerkt wordt aan het glasmuseum (en daarvoor veel ingepakt en verplaatst dient te worden) heeft er ook een metamorfose in ons huis plaats gevonden. Inmiddels zijn alle kamers weer ingericht naar wens en ben ik daar klaar mee. Ook heb ik een nieuwe laptop en telefoon gekocht en langzamerhand weet ik ook hoe dat werkt en hoe ik foto’s op mijn computer er mee moet krijgen. Dus bij deze weer de eerste foto’s. Antiek oud glas is er niet veel meer te vinden waardoor ik mijn glaszoektocht nu ook richt op nieuwer glas. Maar ja, dat is ook al weer bijna 50 jaar oud. Bovenstaande foto is daar een mooi voorbeeld van. Een vaas in bruin beige motief uit de jaren ’70. Deze vaas is gemaakt in Italië en er zijn ook verzamelaars van dit soort glas wat natuurlijk de prijs ook weer opdrijft.

Ik heb de vazen met z’n drieën gekocht voor een redelijke prijs. Ik denk dat het dan ook hierbij zal blijven omdat ik er echt geen topprijs voor wil betalen. Jaren ’70 meubilair en accesoires doen het goed tegenwoordig. Deze week las ik ergens dat er wel tot € 5000– wordt betaald voor een jaren ’70 schommelstoel. Nu ben ik in het bezit van zo’n schommelstoel. Gekocht van mijn eerstverdiende geld en deze is altijd mee verhuisd en staat nog steeds in de woonkamer. Daar zal die dan ook nog wel een poos blijven staan. (Als straks het meeste glaswerk uit de woonkamer verdwijnt wordt het al kaal genoeg).

Alles wat vroeger was wordt herhaald en weer opnieuw gemaakt, hetzij net in een ander jasje. Zo kocht ik vorige week twee groene flesvazen, die een soortgelijk motief hebben.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “Jaren ’70”

Mooi Gerrie , en zo te horen ben je behoor.ijk vlijtig geweest ! Heb nog een oud bollenglas voor je in de winkel klaarstaan . Een mooie kleur blauwgroen . Zal hem bewaren , over 5 weken ben ik dicht , en heb nog niets anders . Wel bezig en een aantal adressen afgewerkt, helaas nog geen resultaat !

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s