Categorieën
Ondoorzichtig glas Schalen

Cloud glass

Vandaag kwam ik wat oude foto’s tegen die ik al eens heb gemaakt van een schaal gemaakt bij de Britse glasfabriek Davidson rond 1930. Het is zogenaamd cloud glass (wolken glas). Op bovenstaande foto is goed te zien waar dat woord vandaan komt. De vegen in het glas lijken op wolkenstrepen aan de lucht.

Deze schaal heeft een los onderstuk. Het onderstuk heb ik ooit gekocht op een rommelmarkt. Iemand heeft het ooit ondersteboven gebruikt als plantenonderzetter. Wat goed te zien is aan de kalsporen die aan de onderkant vast zitten. Nu zijn kalkresten heel moeilijk te verwijderen. Het is net of ze vast zitten in het glas. Het is dan ook ijdele hoop dat dit te verwijderen is. (of het moet er derskundig uitgeschuurd worden). Maar omdat het aan de onderkant zit is het nog niet zo’n ramp. Inmiddels heb ik een passende schaal voor de onderzetter. Op onderstaande foto is goed te zien dat deze schaal er qua formaat en kleur niet goed op past.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s