Categorieën
Geen categorie

Avon

Geuren zijn er in alle soorten en maten. Van licht, bloemig tot zwaar. Van vrouwelijk tot mannelijk…Je houdt er van of niet. je kunt er zelfs allergisch voor zijn. Maar dat neemt niet weg dat geuren vaak mooi verpakt zitten in prachtige verpakkingen en flessen. Om mijn glasverzameling niet te laten verzanden in alleen maar parfumflessen en aanverwanten, koop ik niet alles wat los en vast zit. Maar er zijn wel merken die mijn glashart hebben getriggerd. Ooit kwam ik namelijk glaswerk tegen (paars borrelglaasje) waarin het merk AVON was meegeperst. Dat bleek dus een Amerikaans cosmeticamerk zijn dat vooral in de jaren ’60 – ’70 floreerde. Maar waar tot op heden veel verzamelaars voor zijn. In mijn blog over Ondoorzichtig glas 3. Heb ik er al over geschreven, omdat ik een kastje vol witte opaline van Avon bezit, waarvan en toen een foto heb gepost. Ook schreef ik toen dat ik ineens een hele verzameling (3 dozen vol) heb gekocht waar behalve wit opaline nog veel meer moois zat. En daar komt bovenstaande doos ook vandaan. Dit is namelijk de originele verpakking van een fles After Shave in de vorm van een auto.

De grote groene fles van persglas is het onderstel van de Jeep en het bovenste is gemaakt van plastic. Ergens zit daaronder ook de opening van de fles verstopt. Avon heeft verschillende modellen auto’s uitgebracht. De kenner weet vast wel welke auto het is…

Bovenstaande auto mist nog wel één en het ander zo te zien. Ik denk dat hier ook een plastic opzetstuk bij hoort dat in de loop der jaren verdwenen is.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s