Categorieën
Geen categorie

Theelicht

Ik heb inmiddels een hele verzameling theelichtjes en glazen rechauds. Ik gebruik ze onder andere om ander glaswerk tentoon te stellen. Ze zijn nog vaak te koop bij kringlopen omdat de theelichtjes weinig gebruikt werden en zo altijd achterin de kast terecht kwamen. Tot de kast een keer opgeruimd wordt en het theelichtje naar de kringloop gaat…

Dit theelichtje kocht ik afgelopen week. Het is van mooi dik geperst glas met een mooi (kristalachtig) motief. Als daar het lichtje in brandt geeft het meteen een gezellige knusse sfeer, waar we in Nederland zo van houden.

Het theelichtje was helemaal compleet. Dat wil zeggen dat het nog het metalen roostertje had en ook het bijbehorende glaasje voor het waxinelichtje.

Dit theelichtje heeft een bijzonder metalen roosterje. Het is een groen geëmailleerd plaatje met nog vaag te zien gedecoreerd met een art deco motief. Ik ken verschillende metalen roostertjes maar een geëmailleerde had ik nog niet eerder gezien.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Theelicht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s