Categorieën
Geen categorie

Paars

Donderdag purple day… Donderdagmiddag kleine kringloopronde gedaan, d.w.z. dat ik bij twee kringlopen ben geweest. Bij beide kwam ik paars glaswerk tegen dat ik niet kon weerstaan. Ook in mijn vakantie heb ik paas glas gekocht. Schijnbaar is de kleur uit en komt het overal uit alle hoeken weer tevoorschijn. Op een hoekkast in de woonkamer staan allemaal ‘cognacglazen’ in alle kleuren en maten. Dat is een collectie die gemaakt is in Italië en het wordt ook vaak verkocht als Murano glas (Murano is het glaseiland van Venetië). Maar deze vier paarse ‘cognacglazen’ komen daar in ieder geval niet vandaan. de achterste twee zijn te zwaar en dik ervoor. En de voorste heeft zelfs een sticker “made in Sweden”. Dus dat is Scandinavisch. Het Zweedse glas is ook wat dunner dan het Italiaanse glas en de rand is recht af. Terwijl het Italiaans glas vaak iets gebobbeld is aan de bovenrand zoals het rechter glas.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s