Categorieën
Geen categorie

Mooi groen is niet lelijk…

Mooi groen is niet lelijk… dat schrijf ik omdat ik eigenlijk nooit van groen hield… maar een mens is nooit te oud om te veranderen en inmiddels waardeer ik de kleur groen ook. Zeker in het glaswerk. Annagroen is veruit mijn favoriet maar het bovenstaande opaline groen is ook niet te versmaden. En wat te denken van saffier groen of jade groen. Er zijn prachtige tinten groen.

Onze dochter is geen verzamelaar en kan heel goed opruimen. Voor mij een groot voordeel. Want bovenstaande drie stukken komen uit haar inboedel. Ze vond haar huis te vol en er moest wat uit. Zo kwam er laatst een doosje glaswerk vanuit Den Haag naar de Achterhoek. Met leuke items. O.a. deze drie licht groene stukken. Bovenstaand lampje is niet meer compleet. Maar ergens stond nog een lampenglas in de kast en die past er wel op. Nu nog op zoek naar een lampje die in de fitting past. dat zal nog lastig worden omdat ik heb gezien dat er een lampje in moet met een bajonet aansluiting (die wordt er niet in geschroefd maar ingeklikt). Mijn oude naaimachine had ook zo’n lampje. En dan is het afwachten of deze het nog doet. Het is in ieder geval wel leuk om naar te kijken.

De kop en schotel is gemaakt in Frankrijk. Ze zijn er in lichtblauw en lichtgroen. Ergens in een doos heb ik ook nog enkele groene exemplaren. Zodra het glasmuseum meer in beeld komt komen deze ook wel weer tevoorschijn. Geduld is een schone zaak in deze.

Het schaaltje is van Walther glas, Duitsland. Het is het motief Zentrum ontworpen rond 1933. Deze uitvoering in opaline glas had ik nog niet eerder gezien. Mooi juweeltje dus.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s