Categorieën
Ondoorzichtig glas Parfum

Parfum 9

Nog niet zo heel lang geleden kocht ik dit kaptafelstel. Het is gemaakt van gematteerd wit glas wat lijkt op melkglas. Ik viel voor de mooie beschildering van roosjes. Maar ook omdat het best wel een uitzonderlijke set is.

Behalve de gebruikelijke potjes is er ook een wattenpot bij. Daarom denk ik dat dit stel gemaakt is rond de jaren ’70. in die tijd waten de zachtgekleurde wattenbolletjes helemaal in om make-up te verwijderen. Toen kwamen namelijk ook de hard plastic wattenpotten op de markt. Ik was nog niet eeder een glazen wattenpot tegen gekomen. Of de zachtgekleurde wattenbolletjes nog te koop zijn weet ik niet. Maar de pot heeft de tijd wel doorstaan en is inmiddels dan ook rond de 50 jaar oud.

Het is jammer dat het parfumflesje wat stukjes mist.

Doordat dit stel nog niet zo heel oud is heeft het ook nog het originele verstuivertje, dat is toch wel het onderdeel dat het eerst verloren gaat.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s