Categorieën
Zweden

Zweden

Zoals ik aan het begin van dit jaar schreef zouden we deze zomer naar de glasprovincie in Zweden op vakantie gaan. Maar helaas gooide Corona roet in het eten en was het begin juni duidelijk dat Zweden dit jaar niet meer in beeld is. En had Corona geen roet in het eten gegooid dan waren we er nu ook niet geweest vanwege de ziekenhuisopname van mijn man…dus maar goed dat het al eerder geannuleerd was.

Omdat ik nu wel 14 dagen vakantie heb zoek ik natuurlijk een andere invulling. Gisteren een grote kringloopronde gemaakt en daar kwam ik dit Zweedse glazen schaaltje tegen. Als ik niet naar Zweden kan, komt Zweden naar mij toe…

Het meest intrigerende aan dit schaaltje is de logo met tekst eronder. Nu weet ik dat Ronneby een plaats is in Zweden. Maar daar houdt het mee op. Na wat gegoogle weet ik nu dat het het logo is van de Zweedse tak van the Round Table. De Ronde Tafel is een club van jonge mannen tussen de 22 en 40 jaar die bij elkaar komen en iets willen betekenen voor anderen. Het is ooit voortgekomen uit de Rotary Club. Maar het blijft intrigerend hoe zo’n schaaltje in Nederland terecht komt… inmiddels is de RT95 van Ronneby opgeheven (dat denk ik tenminste omdat de informatie van de club sinds enkele jaren niet meer is bijgehouden).

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s