Categorieën
Bloemen Schalen

Jardinière 2

Deze robijnrode jardinière siert sinds twee kerstfeesten terug mijn toilet. Ik kwam deze tegen en was meteen verkocht. Temeer ook omdat ik wist wat ik in handen had. Het is namelijk gemaakt bij Brockwitz in Duitsland rond 1929. Het motief heet Ariadne. Ooit had ik een kleiner turkoois exemplaar maar deze is op een vreemde manier aan zijn einde gekomen. Deze stond namelijk in de vensterbank op de slaapkamer van onze dochter.

Na een avond uit wilden we de achterdeur openen met de sleutel maar de deur was met geen mogelijkheid open te krijgen. Achteraf bleek dat de knip naar beneden was gezakt en de deur van binnenuit ook op slot zat. Mijn man heeft zich niet bedacht. Ergens een lange ladder gehaald en via het openstaande slaapkamerraam van onze dochter naar binnen geklauterd. Met deze actie heeft hij het schaaltje aan de kant geschoven waardoor deze is kapot gevallen. Jammer maar niets aan te doen. We konden weer het huis in.

Wat was ik blij dat ik jaren later een klein rond turkoois schaaltje vond met het decor Ariadne. En nog jaren later deze bovenstaande rode.

Zo prachtig met het gouden rozenmotief en de rode kleur. Rood glas wordt gemaakt met behulp van goud. Een echte gouden vondst dus. Afgelopen jaar vond ik ook nog een turkoois kleintje bij de kringloop. Dat is de maat van het schaaltje dat stuk gevallen is. Ook prachtig toch?

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s