Categorieën
Botervloten en Kaasstolpen

Kaasstolp

Langzamerhand bezoek ik weer af en toe een kringloopwinkel. ik probeer wel op een tijd te gaan wanneer het niet druk is en ik niet bang hoef te zijn dat ik heel veel mensen tegen kom en waar het moeilijk is om de 1,5 meter afstand te bewaren. Mij is wel opgevallen dat alles wat duurder is geworden bij mijn gewone adresjes. Maar soms loop ik dan toch nog tegen iets leuks aan met een leuk prijsje. Zoals deze week deze turkoois gekleurde kaasstolp. Het is een weinig voorkomende kleur van persglas. Het motief heet Arnheim en is rond 1950 gemaakt bij VEB (Vereinigung Volkseigene Betriebe) “Ostglas” werk Sachsenglas in Ottendorf – Okrilla, Kreis Dresden. Duitsland. De kaasstolp is afgebeeld in hun catalogus voor de Amerikaanse markt van 1952. De zo mooi in het duits genoemde Käseglocke kostte in 1952 in de doorzichtige versie $ 16,01 en een gekleurde versie $ 19,20. Niet echt goedkoop te noemen voor die tijd. Dan heb ik er nu een koopje aan gehad met € 2,50.

Ergens opgeborgen zal ik ook nog wel een roze versie hebben. Maar de okergele stond ook nog voorhanden. Mooi stel zo samen.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Kaasstolp”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s