Categorieën
Flessen leerdam

Flessen 5

Deze periode herdenken we 75 jaar bevrijding. Helaas worden alle herdenkingen en festiviteiten nu afgelast door Corona. Maar daarom een eerbetoon aan alle mensen die mee hebben gewerkt aan de mogelijkheid dat wij nu in een vrij land wonen, vandaag deze fles. Hoewel deze eerste foto doet vermoeden dat deze 5 jaar na de bevrijding is gemaakt klopt het niet. Maar wel dat het een bevrijdingsfles is gezien de opdruk in oranje wit en blauw. Het eerste tafereel laat ons land zien in tijd van oorlog.

Het volgende tafereel laat een stuk van onze bevrijding zien die in 1945 werd ingezet.

Na de bevrijding begonnen de inwoners van Nederland met de opbouw van het land. Dat is verderop de fles te zien en dan zien we ook het jaartal 1955 verschijnen. De ontwikkeling van ons land ging door. Ik vind deze fles een mooi inkijkje geven van onze geschiedenis. Wat de inhoud van deze fles is geweest weet ik niet, maar ik kan me voorstellen dat er oranjelikeur of oranjebitter in heeft gezeten.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Flessen 5”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s