Categorieën
Geen categorie

Schalen

Al eerder heb ik allerlei ondoorzichtig glas laten zien in mijn blog. Vandaag een klein vervolg erop. Prachtige schalen van Colopal glas. Colopal is vooral bekend om het gele glas (met uranium erin), maar er zijn ook andere mooie kleuren gemaakt in Leerdam. Deze schalen zijn daar een mooi voorbeeld van.

De onderkant van de schalen zijn misschien nog wel interessanter dan de bovenkant van de schalen. Op de schaal rechtsonder is het nog het beste te zien. Het Persmerk van Copier Leerdam. Mee geperst tijdens de fabricage. De schalen zijn allemaal een ontwerp van Andries Copier de grote ontwerper vroeger verbonden aan de glasfabriek Leerdam.

Links naast de grote turkooise schaal staat een klein schaaltje op een soort pootjes. Ik denk dat dit schaaltje ooit bedoeld is als cactusschaaltje. Al met al prachtige schalen om te zien door hun mooie kleuren.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Schalen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s