Categorieën
Bloemen Diversen

DutZ

Jaren geleden kreeg ik een doorzichtige DutZ vaas van een vriendin. Dat was voor mij de eerste keer dat ik kennismaakte met DutZ. Het was een prachtige zware mond geblazen vaas met uitstulpingen. Als glasliefhebber wil ik dan ook meer weten van het merk en waar het gemaakt is. De merknaam laat zien dat het een Nederlands merk is. Maar alle vazen voor het merk worden in het buitenland geblazen. Maar de overeenkomst is met alle vazen en vaasjes dat het goede kwaliteitsproducten zijn. Stevig en robuust glas waar ik van hou. Inmiddels heb ik verschillende DutZ vaasjes in mijn bezit.

De twee driepoot vaasjes vind ik misschien nog wel het leukste (inmiddels hebben ze een blauw bol driepoot vaasje als zusje erbij gekregen).

Aan de onderkant van de vaasjes is te zien waar ze aan de blaaspijp hebben vast gezeten. Het glad gepolijste rondje verraad dat daar de blaaspijp heeft gezeten. Wanneer dit niet afgeslepen was, zou daar het pontilmerk hebben gezeten. Omdat alle vaasjes van mooie kwaliteit zijn is het pontilmerk weggeslepen.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “DutZ”

DutZ heeft echt mooie vazen en vaasjes. Ze zijn ook alleen te koop bij goede bloemenzaken en zo. Ik kom ze ook niet vaak tegen bij de kringloop. In Groenlo heeft lang een mooi driepoot vaasje te koop gestaan voor 10 euro. Voor mij was dat net te duur. Mijn vaasjes hebben tussen de 1 en 2 euro gekost bij de kringloop.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s