Categorieën
Flessen

Souvenir 6

In februari hebben wij wat extra vitamine D opgedaan in Lanzarote. Het was prachtig weer en de zon scheen volop (schijnt ze altijd te doen op Lanzarote). Daar kwamen we deze prachtige blauwe wijnflessen tegen. Prachtig van vorm en mooi kobaltblauw. Alleen was er één probleem, ik drink geen wijn. Om volle flessen wijn mee te nemen was me te gortig. Daarom kwam al gauw het idee naar boven om ergens om een lege fles te vragen. Op de laatste avond voor ons vertrek gingen we uit eten en daar stond ook deze wijn op de wijnkaart. We probeerde de serveerster duidelijk te maken dat we graag een lege blauwe fles mee wilden nemen naar huis…maar helaas begreep ze er niets van. Dus het idee van het meenemen van een lege fles liet ik maar varen.

Op Lanzarote verbouwen ze al heel lang druiven voor wijn. Dat komt omdat er geen zoet water voorhanden is op het eiland en men toch drinken nodig had. Het regent op Lanzarote maar 1X per 6 of 7 jaar en dan spoelt het meeste regenwater ook nog weg. Zij verbouwen wijndruiven op een heel bijzondere manier. In kuilen lavazand, afgeschermd met muurtjes tegen de wind.

Uiteindelijk hadden we al afgerekend in het restaurant en was ik naar buiten gelopen om even een klein winkeltje in te duiken. Toen ik weer naar buiten kwam stond daar Johan met twee lege flessen in de hand. Mijn vriendin had hem geattendeerd op de lege flessen in het restaurant en hij had toch nogmaals gevraagd of hij er één kon kopen. Dat kon niet, hij mocht er twee meenemen. Het bijzondere is dat de ene fles de inhoud heeft van 0,75 liter en de andere van 1,5 liter. Ik had de 1,5 liter flessen nog niet gezien in Lanzarote. Dus best bijzonder dat ik er nu twee heb in verschillende maten. Met dank aan het restaurant in Lanzarote.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s