Categorieën
Glasfiguren Walther

Glasfiguren

Er zijn heel veel figuren gemaakt in persglas, zoals deze fluitspeler. Dergelijke figuren werden o.a. gemaakt door Walther glas in Duitsland. Vroeger kende men veel glashütten in Duitsland waar glas werd geblazen, maar door de tijden heen zijn ze bijna allemaal verdwenen. Walther glas heeft veel persglas gemaakt. De vaas met de drie gezichten is ook een vaas geperst door Walther in de jaren 30 van de vorige eeuw. (zie mijn blog Bloemen 8).

Deze fluitspeler is onderdeel van een tafelstuk. Bedoeld als versiering op een tafel tijdens een chique diner. Bij deze fluitspeler hoort een schaal bij. Vaak werd de schaal gevuld met bloemen of mooi fruit. Helaas ben ik niet in het bezit van een bijbehorende schaal.

Deze fluitspeler is één massief blok glas dat geperst is in een vorm. Het is een robuust stuk glaswerk dat ook zwaar is in gewicht. Persglas is daarom meestal goed te herkennen aan naden van de persvorm.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s