Categorieën
Parfum

Parfum 4

Toiletstellen zijn niet alleen gemaakt van doorzichtig glas, maar ook van gematteerd glas (satijnglas) zoals op deze foto te zien is. De opaline stellen heb ik al in een eerdere blog laten zien. Het verschil tussen opaline en gematteerd is dat door het laatste meer licht kan vallen dan door het opaline glas.

Bovenstaand toiletstel zit er ook een beetje tussenin. Het doet voorkomen doorzichtig te zijn, maar door de olieglans is dat niet zo.

Het bovenstaande groen met gouden toiletstel is ook gemaakt van een soort opaline glas. Aan de parfumfles is goed te zien dat dit glas is gemaakt uit verschillende lagen glas, van ondoorzichtig wit en lichtgroen doorzichtig. Daarnaast is dit stel ook beschilderd met goud. Deze heeft denk ik veel in de kast gestaan en is bijna nooit schoongemaakt omdat het goud ook nog als echt goud blinkt. Aan de verstuiver is wel te zien dat deze door de tand des tijds gehavend is. Het slangetje zit nog in de zijde maar de ballon is helemaal verdwenen.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s