Categorieën
Glasfiguren Kerst

Er klaar voor…

Het is weer gelukt om de kerstboom op te tuigen in het museum. Deze keer had het heel wat voeten in de ‘aarde’ lees kerstboomstandaard nodig. Heel fijn dat mijn man in deze assistentie heeft verleend en nu staat de kerstboom dan ook echt te stralen.

Deze mooie space age kerstbal heb ik vorig jaar op de kop te weten tikken. Ik vind hem prachtig, elke krater een andere kleur en dan een suikerlaag over de hele bal. Erachter hangt een mooie kleurige oude ketting. Ik had er enkele in de loop der jaren gevonden. Maar dit jaar is het me vooral gelukt om er wat kleurige kettingen bij te vinden. Niet meer het allergoedkoopste om te vinden bij de kringloop, maar nog wel een prijs die te overzien is. Als ik op Instagram en in webwinkels zie wat er gevraagd wordt voor oude kerstversiering. Echt niet leuk meer.

Behalve oude kerstversiering heb ik ook nieuwer spul verzameld. Ik zeg altijd, dat het vanzelf tijd van oud worden heeft, zolang het heel blijft. De allereerste kerstversiering die ik heb gekocht toen ik op kamers ging wonen heb ik ook nog steeds. Maar inmiddels zijn deze toch al weer 40 jaar oud geworden. Het blijft mooi. Het glimmen en schitteren in ‘bijna’ december.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s