Categorieën
Kandelaars

Godslampje

Een poos geleden schreef ik over het waxineglaasje dat ik gekregen had van iemand voor mijn glasmuseum, maar eigenlijk niet wist waarvoor het diende. Het glaasje staat nu op een kandelaar bij mijn uitgestalde Maria’s in het museum. Laatst kwam er een bezoekster en zij reageerde heel verrast op het glaasje. Oh wat leuk, dat hadden wij vroeger thuis ook….

Ieder Rooms Katholiek gezin had vroeger Heilig Hart beelden in huis staan. Vaak in de hoek van de kamer of keuken op een plankje en daarvoor stond een lichtje branden… De bezoekster vertelde dat zij thuis voor het Mariabeeld in het plankje een ronde uitsparing zat waar een dergelijk glaasje in stond, hierin kon een brandend waxinelichtje geplaatst worden. Later werden de glaasje vervangen door een fitting waarin een Godslampje kon branden, zoals op onderstaande foto is te zien.

Heilighart beeld van Jezus en een Maria beeld met een elektrisch Godslampje ervoor

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s