Categorieën
Geen categorie

Glasservies

Soms vind je iets via Marktplaats wat vrij compleet is. Zoals dit mooie ontbijtservies uit de jaren ’30. Gekocht van iemand die wist dat zijn zijn opa en oma het hebben gekregen bij hun huwelijk in 1930. Het is vrij compleet. bestaande uit 6 kop en schotels, 6 ontbijtborden, twee vleesschaaltjes en een broodschaal, een jampot met onderschotel, een botervloot en kaasstolp en een suikerpot en melkkannetje. Het geel witte motief heet Barock.

Het servies staat als AGA-Barock in de catalogus van 1932 van AGA, dat is het aktien-gesellschaft Glashüttewerke Adlerhütten in Penzig bei Görlitz. Dat lag in voormalig oost Duitsland op de grens met Polen. Het gebied heette voor WOII Niederschlesien. Görlitz ligt nog steeds in Duitsland. Penzig ligt in Polen en heet tegenwoordig Pieńzk. In dat gebied werd heel veel glas gemaakt omdat het een goede kwaliteit zand had. Er zijn meer kleuren van het servies gemaakt. Ik heb wel een aantal onderdelen in de roze variant.

Als kers op de taart kreeg ik van de voormalige eigenaar van het servies ook nog een mooie vaas mee voor het museum. Al eerder in de blog liet ik een stel Italiaanse vazen zien, deze vaas is er een nichtje van. Jullie begrijpen wel dat ik superblij naar huis ging. Beste verkoper, alsnog hartelijk bedankt!

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Glasservies”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s