Categorieën
Geen categorie

Over de top

Ik heb ook een bescheiden verzameling Amerikaans glaswerk. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat in Nederland niet zoveel Amerikaans glaswerk is te vinden. Maar daarnaast is het voor Nederlandse begrippen over het algemeen superlelijk omdat het over de top is. Dat zal ook wel een reden zijn dat het niet veel naar Nederland is geïmporteerd. Dit glaswerk met het motief van Irissen is dat ook.

Het motief heet dan ook Iris & Heringbone. Behalve dat het glaswerk al een relief heeft van fijne visgraat heeft het ook nog grote opliggende Irissen. De kleur heet Marigold. Het is glas met een soort olieglans. Hoe over de top wil je het hebben.

Iris & Heringbone glwaswerk is gemaakt bij de Jeannette Glass Company. Een bedrijf dat voor 1898 Jeannette Bottle Works heette. De glasfabriek stond in Jeannette, Pensylvania. Het notief is voor het eerst gemaakt in 1928 en lang geproduceerd. Daardoor is het in Amerika nog heel makkelijk te vinden. En ook niet erg kostbaar.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s