Categorieën
Geen categorie

Zweden 2

Het is jammer dat onze vakantie naar Zweden niet doorging. Maar met goed zoeken tijdens mijn kringlooprondjes komt Zweden wel naar me toe. Ik heb vaak op internet de Zweedse press papiers van Kosta Boda gezien. Maar vaak kom ik ze toch niet tegen. Maar deze week was het dan toch raak. Twee tegelijk voor een prachtig kringloopprijsje. Vroeger zou ik eraan voorbij gelopen zijn omdat ze echt niet binnen mijn verzameling zouden passen. Maar na meer dan 30 jaar verzamelen verschuift het verzamelgebied toch. Hoewel ik erg oud glas nog steeds prachtig vind, kan ik het moderne glas ook steeds meer waarderen.

De Zweedse press papiers van Kosta Boda zijn te herkennen aan de platte onderkant. Daardoor zou je niet verwachten dat ze toch rechtop kunnen staan. Dat kunnen ze prima, maar ik zou ze op een stapel papier plat leggen.

De poedel komt uit de Kosta Boda Kennel serie. Een serie glazen press papiers met verschillende uitvoeringen van honden.

Onderstaande olifant vond ik tegelijk met bovenstaande poedel. Maar ik kan niet terug vinden of deze ook van Kosta Boda komt. Heeft er wel veel kenmerken van maar is het toch net niet. Waarschijnlijk komt deze wel van dezelfde tijd maar van een andere glasfabriek.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Zweden 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s