Categorieën
Geen categorie

Schaal

Wanneer je deze foto van deze schaal bekijkt zou je niet denken dat het een fruitschaal is. Van bovenaf lijkt het eerder een taartschaal. Enkele weken terug was ik met een vriendin in de kringloop in Oldenzaal. Ik had iets in mijn mandje liggen dat ik weer terug ging zetten omdat het toch eigenlijk niet in mijn verzameling pastte. Terwijl ik het terug zetten viel mijn oog op deze schaal. Het heeft zo’n onbestemde fumé kleur. Niet een kleur waar ik echt warm voor loop. Maar het motief van de bloemen en de pootjes deden het dat ik deze maar in mijn mandje heb gestopt.

De bloem ligt aan de onderkant van de schaal erop. En de pootjes zijn driehoekig die door het driehoekige patroon juist versterkt worden. Het hoekige en het ronde van de bloemen is een vreemde combinatie. Nooit eerder gezien.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s