Categorieën
Bonbons Doosjes Glasfiguren Koekjes

Hanen

Hoewel Pasen al is geweest en inmiddels de eerste kuikens uit de eieren zijn gekropen en de hanen hun werk hebben gedaan, vandaag toch wat hanen in mijn blog. Afgelopen week kwam ik in contact met iemand die erg enthousiast was over mijn glasverzameling. Zij had nog een haan en kip van glas en als ik interesse had, mocht ik ze hebben. Dat is natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd.

Zo stond er gisteren een kistje voor onze deur met daarin wat hanen en kippen. Twee ervan zijn hanen schaaltjes op poten. In hun buik kunnen ze van alles bewaren wat lekker is. Deze twee heren zijn de tegenhangers van de kippen op het nest. Ik heb al een leuke verzameling kippen, maar de hanen ontbraken nog. Toch leuk dat ze zomaar mijn kant op kwamen. Bij de hanen een eierdopje met kip, zoals ik er al meerdere heb in verschillende kleuren. Dit is de opaline witte versie.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “Hanen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s