Categorieën
Flessen

Flessen

Inmiddels bezit ik ook een hele verzameling flessen. In de blog over souvenirs waren de flessen uit Lanzarote te zien. Maar er zijn zoveel meer flessen waarover iets te vertellen valt. Vandaag de Maggi fles. We kennen de kleine flesjes allemaal nog wel van vroeger. De maggi om de soep wat kracht bij te zetten. Ook de Maggi blokjes kennen we allemaal die gebruikt werden bij het maken van de bouillon. De merknaam van Maggi staat nu voor het product maggi. Nog steeds te koop in de winkel.

De geschiedenis van Maggi begint in 1884 in Zwitserland (heb ik nooit geweten). In die tijd was ondervoeding een groot probleem bij de Zwitserse werkende klasse. Julius Maggi bedacht een volksvoedingsmiddel dat bestond uit peulvruchten. Het was een goedkope van eiwitten en had een hoge voedingswaarde. Die uitvinding maakte een groot verschil in de bereiding van de dagelijkse maaltijd. In 1886 ontwikkelde de Maggi familie een geheim recept van de Maggi aroma.

Maggi kwam in 1895 in Nederland op de markt. De bekende bouillonblokjes in 1908.

De bekendste reclame spreuk van Maggi die we kennen is: Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi.

De vier puntige ster is het symbool van het Maggimerk. Ook mooi ingeperst te zien in de Maggiflessen.

In de loop der jaren zijn verschillende Maggi flessen gemaakt. Ik heb er twee. Een grote oudere en de kleine is vrij recent. Maar altijd gemaakt van donkerbruin glas.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “Flessen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s