Categorieën
Bloemen Walther

Bloemen 8

Deze bloemenvaas is wel de mooiste die ik bezit. Ik kwam deze tegen bij de kringloop in Winterswijk. Kostte € 7,50 en er is een groot stuk aan de bovenrand uit. Dus eigenlijk is daardoor de waarde nihil geworden. Maar ik had er wel spijt van dat ik deze niet gekocht had. Wanneer kom ik ooit zo iets moois nog tegen?

Ik vertelde dit aan mijn dochter en haar toenmalige vriend. Zij gingen ook nog een kringlooprondje toen en als de vaas er nog stond zouden ze het voor mij kopen. Zowaar de vaas stond er nog, de prijs was hetzelfde. Bij de kassa werd aangekaart dat € 7,50 voor een kapotte vaas wel erg veel was. Inderdaad, ze mochten deze meenemen voor € 5,–. En tot op heden ben ik er superblij mee.

De vaas is driekantig en op elke kant is er een hoofd ingeperst. deze vaas kreeg van de Walther glasfabriek de naam Relief mee en is een ontwerp uit 1934. Hoe de derde kant eruitziet blijft nog een verrassing.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s