Categorieën
Bloemen

Bloemen 4

Vorige week kwam ik deze kobaltblauwe vaas tegen met gouden versiering. Voor een euro kon ik deze niet laten staan. Na een grondig sopje blinkt ze weer als nieuw. Hoewel goud niet mijn favoriet is, werd er wel mijn aandacht door getrokken. Ik heb namelijk meer vazen met goudverf erop. Het staat zo koninklijk!

Hoewel ik geen idee van de herkomst heb. Vermoed ik dat deze kobalt blauwe vazen in Scandinavië zijn gemaakt. Scandinavisch glas is veelal robuust, kent geen echte tierlantijnen, maar wel reliëf. Vaak geïnspireerd door de natuur in gestileerde vormen.

Deze ronde vaas is familie van de eerste vaas. De overeenkomsten zijn duidelijk. kobalt blauw, goud, reliëf en bovenaan afgewerkt met twee gouden lijntjes.

Onderstaand vaasje vertoond wat slijtage aan de goud versiering, maar voldoet ook aan overeenkomsten van de bovenste twee vazen. Dit is een vaasje voor een hyacint. In de vorm van een eenvoudige mensfiguur. Ik heb ook een paar stukken glaswerk waarin ook een mensfiguur voorkomen en dat is ook de reden waarom ik het vermoeden heb dat dit Scandinavisch glas is.

De achterkant heeft ook een prachtige versiering.

Hier dan de drie vazen bij elkaar, dan is meet ook te zien wat de grootte is en wat de overeenkomsten zijn.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s